Bio vetőmagok saját kertemből

Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen".

LE  HULL  A  LEPEL ....

 

"Az igazság szabaddá tesz!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudtad, hogy tudatosan mérgezik a magyarokat? 1. rész

 

 

 

Tudtad, hogy tudatosan mérgezik a magyarokat? 2. rész

 

 

 

Időjárás manipuláció

 

 

Az élő mátrix - szinkronizált (teljes film)

 

 

 

Ki ölte meg az elektromos autót?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A húsipar minden lehetséges módon megpróbál költséghatékonyabban dolgozni. Ennek a hatvanas években a mechanikusan szeparált hús lett az eredménye, ami csak annyira hús, hogy az a szövet valaha állati csontokon volt megtalálható.

 

 

 

Takony a neve tényleg. Fehér takony

 

 

 

A mechanikusan szeparált húst szokás white slime-nak, azaz fehér takonynak vagy nyálkának is nevezni, hogy megkülönböztessék a pink slime-tól. Utóbbi hivatalos megnevezése „lean finely textured meat”, azaz sovány, finomtextúrájú hús, előbbié pedig mechanically separated meat (MSM), azaz mechanikusan szeparált hús. Míg a rózsaszínű változat csak marhából készül, addig a fehér mindenféle állatból, ami megjelenik a vágóhidakon: pulyka, birka, sertés, csirke, stb.

 

 

 

Dűlőszelektált USDA prime!

Forrás: RIA Novosti/Igor Zarembo

 

 

 

 

 

 

 

Nem mai találmány

 

 

 

Az eljárás nem újdonság: a húsipari hulladék rafinált újrahasznosítása már az ötvenes években teljesen elfogadott volt, a hatvanas években elterjedő gépek csak a hatásfokot növelték, ami persze nem kis dolog, tekintve, hogy ez a hatásfok-növekedés tette igazán népszerűvé a kreatív újrafelhasználási módokat.

 

 

 

Már a gyártók széles körében tette népszerűvé, nem a fogyasztókéban, mert ők sokáig nem nagyon tudták, hogy ami a hot dogban, hamburgerben, mortadellában, parizerben, mirelit fasírtban van, az nem nyesedék, hanem olyan izé, amiben a húscafatoktól kezdve az ízületi folyadékon keresztül a velőig és némi selymesen krémes csontmaradványig minden van. 

 

 

 

Kár, hogy nem szagos a magazinunk

Forrás: RIA Novosti/Igor Zarembo

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon undorító rész következik

 

 

 

A fehér és rózsaszín takony különbözőképpen készül, de minden esetben gondos szakemberek ügyelnek arra, hogy az elkészítési mód ne menjen a minőség rovására.

 

 

 

A rózsaszín változathoz a csontokon bontás után maradó húst mechanikusan, azaz speciális késekkel, borotvával, vagy egyéb olyan módszerrel, ami nem töri el vagy deformálja egyéb módon a csontot leszedik (AMR). Ezt a marhanyesedéket először fölmelegítik 40 fok körülire, majd centrifuga segítségével elválasztják a hússzöveteket a zsírszövetektől. A finom sovány húst ezt követően ammónium-hidroxiddal tisztítják meg a benne hemzsegő temérdek e. coli- vagy szalmonellabaktériumtól.

 

 

 

Az ily módon fogyasztásra alkalmassá tett pépet lefagyasztják, és később ízlés szerint hozzákeverik más húskészítményekhez. például virslihez vagy hamburgerhúshoz.

 

 

 

A fehér takony ezzel szemben úgy készül, hogy a vágóhíd szalagján csontozás után megmaradt, nem hófehér, hanem nagyon kevés húscafatot és porcogót tartalmazó csontokról már sehogyan le nem szedhető hús-, ín- és porcogódarabokat választják szét egymástól.

 

 

 

A hivatalos elnevezésben a mechanikus nem arra vonatkozik, hogy szorgos hentes kezek, vagy precíziós robotkarok pengeéles késekkel lenyesik a csontról a húst, hanem mindössze arra, hogy az elválasztás nem kémiai úton történik. Hanem úgy, hogy először a tetemeket/maradványokat szőröstül-bőröstül (értik, szőröstül-bőröstül!) bedobják egy szép nagy, úgynevezett európai értelemben vett szeparátorba, ahol először az egészet összezúzzák, majd a krémesre dolgozott pépet egy hengerpalást szűrőjén átpréselik. Gondoljanak az otthon használt kézi meghajtású paradicsompasszírozóra: ahogy annak a lyukain szépen csorog kifele az eltevésre szánt paradicsomsűrítmény, úgy csöpög kifele a hatalmas szeparátorok hengereiből az állatsűrítmény.

 

 

 

Nya-mi.

 

 

 

Ezzel a sűrítménnyel aztán nagyon sok mindent tud kezdeni a húsipar, a pépes húskészítmények, vagy szép, homogén vágási felületű felvágottak nagy részében jelentős költségcsökkentő szerepe van.

 

 

 

 

 

 

 

 Egészségbiztonsági problémák is vannak vele

 

 

 

Ha hajlandóak vagyunk túllépni az egész eljárás gasztronómiai vetületén, hogy tehát mégis mennyire un-do-rí-tó már ez az egész, akkor sem teljesen problémamentes a szeparált vagy újrahasznosított hús kérdésköre.

 

 

 

Élelmiszerbiztonsági és egészségügyi kockázatot jelent, hogy ezek a húsok általában igen erősen fertőzöttek e. colival, szalmonellával (ugyanis gyakran időbe telik, míg összegyűlik egy adag szeparálni való hús, tehát fogalmazzunk úgy, hogy nem friss az alapanyag egy része, ami a szeparátorba kerül). A másik probléma a nyolcvanas években, a kergemarhakór-hisztéria idején jelentkezett.

 

 

 

Mivel a mechanikusan szeparált trutyiba a hús, zsír, inak és ízületi folyadék mellett gerinc- és csontvelő is belekerülhet, az 1986-os kergemarha-járvány után Nagy-Britanniában némileg szigorítottak az MSM előállítási szabályokon. (Ekkor kellett kivenni az MSM köréből a marhát.)

 

 

 

 

 

 

 

Itthon is haladunk a korral

 

 

 

A hazai szabályozás lehetőséget ad a mechanikusan szeparált hús húskészítményekben való használatára.

 

 

 

Az élelmiszerkönyvben (Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/13-1 számú előírás Húskészítmények 2. kiadás, 2008.) „csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM)”-ként szerepel, és „olyan termék, amelyet a csontozást követően a friss, húsos csontokról, vagy a bontott baromfiról mechanikai eszközökkel úgy nyernek, hogy az izomszerkezet sérül vagy módosul.” A Vidékfejlesztési Minisztérium 2010-októberében kiadott útmutatója (Húskészítmények és egyes friss húsok, előkészített húsok jelölésének kérdései és helyes gyakorlata) is foglalkozik az MSM-mel.

 

 

 

Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

 

 

 

Az ilyen húsnak a termék összetevőinek felsorolásakor külön kell szerepelnie az állatfajta nevének megnevezésével együtt. Például: „csontokról mechanikusan lefejtett sertéshús”. Különbség van a „gépi csontozású” és a „mechanikusan szeparált hús” között.

 

 

 

A gépi csontozású „olyan termék, amelyet fogyasztásra feltétel nélkül alkalmasnak minősített baromfiból, vágóállatból vagy ezek részeiről mechanikai eszközökkel úgy nyernek, hogy az izomszerkezet nem sérül vagy módosul, a darált húséra jellemző marad. Szemcsemérete minimum 3 mm. Jelölése 'HÚS'.”

A mechanikusan szeparált hús definícióját a 853/2004/EK rendelet adja meg (1.14. alpont). Az MSM-nél a „csontozást követően a friss, húsos csontokról vagy a bontott baromfiról mechanikai eszközökkel úgy nyernek, hogy az izomrostszerkezet sérül vagy módosul”. Az ilyen termékek „nem tartoznak a hús fogalomkörébe, azokat az összetevők között külön kell megadni”

 

 

 

 

 

 

 

Húsragasztó enzim: az élelmiszeripar piszkos titka

 

 

 

A húsragasztó enzim egy sertésszívből, vagy vérplazmából előállított por, ami oldhatatlan kötéseket hoz létre a fehérjék között. Ha a húsok felszínét megszórjuk ezzel a porral, vagy annak oldatával, akkor a húsdarabok könnyedén egymáshoz illeszthetők. Ha sok húscafatot illesztünk így egymáshoz, akkor néhány óra alatt a természetes hússzeletre megtévesztésig hasonló eredményt kapunk. Sok hentesbolt is él ezzel a módszerrel, ami kimeríti a fogyasztó megtévesztésének fogalmát, hisz ha úgy csomagolják, akkor azt a látszatot kelti, hogy magasabb minőségű hússal van dolgunk, holott maradékról beszélünk.

 

 

 

A húsragasztó enzim kapcsán számos információ látott napvilágot. Van, aki szerint nagyon káros az egészségre, a másik szerint teljesen normális a használata. A vita végére az Európai Bizottság tett pontot 2013-ban, amikor kimondta: egészségre nem ártalmas, ezért használható az az enzim, amelyet a húsnyesedék összeragasztásához használnak.

 

 

 

A fogyasztóvédők annyit értek el az ügyben, hogy az éttermekben és húsboltokban fel kell tüntetni az étlapon és a csomagoláson, ha a húskészítmények esetében ezt az enzimet használták. A thrombin nevű enzimmel, ha összekeverik a húsnyesedéket, azok egy órán belül összeállnak, ami kiklopfolva óriási szelet húst eredményez. Ha valaki szakszerűen használja az enzimet, még a legtapasztaltabb henteseket is megtévesztheti az eredmény.

 

 

 

A szakemberek szerint az enzim az egészségre ugyan nem ártalmas, de etikai-erkölcsi kérdéseket felvet, ha a fogyasztó nincs tisztában azzal, amit fogyaszt, így abban a tévedésben lehet, hogy igazi rántott hús került a tányérjára. Vallási szempontból például az így előállított hús nem számít kósernek. Az is aggályokat vethet fel, hogy mivel a húsok eleve nem sterilek, mikroorganizmusokat tartalmaznak, amelyek az egy óra után, a ragasztási folyamat alacsony hőmérséklete miatt szaporodni kezdenek. Ha több baktérium van a húsban, akkor még több ideig kell főzni azt, hogy a mikroorganizmusok elpusztuljanak, és fogyaszthatóvá váljon a hús.

 

 

 

Az ilyen húsok készítésével foglalkozók számára az enzim egészségügyi kockázatot is jelent, mivel az enzimek fehérjék, azaz potenciális inhalációs allergénnek. Az élelmiszeripar számára ugyanakkor megéri ilyen húsokat “gyártani”, hisz olcsó alapanyagból látszólag értékesebb húst tudnak előállítani. Fontos tudni, hogy ha ilyen húst vásárolunk, akkor annak megfőzése, párolása, sütése jóval időigényesebb feladat, mint a természetes húsoké. Az élelmiszeripar ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a nyesedékek teljes mértékben megfelelnek a higiéniai előírásoknak, ezért nem beszélhetünk bakteriális szennyeződésről.

 

 

 

A NutritionFacts.org szerint az Egyesült Államokban gyakori a Coli baktérium ezekben a húsokban, ami a gyakori bélrendszeri fertőzések és autoimmun betegségek kiváltója is lehet.

 

 

 

Fórrás: Posted on 2014/11/25 by in Holotropikum

 

 

 

 

 

 

 

A globális élelmiszerellátást arra tervezték, hogy kioltsa az életet és ne táplálja azt?

 

 

 

Több mint 1000 élelmiszert, szuperételt, vitamint, junk food-ot és legnépszerűbb italokat elemeztek ki nemrég Amerikában, az atomok szintjén. A nehézfémek és egyéb adalékanyagok olyan döbbenetes mennyiségére bukkantak, hogy a következtetés már meg is érkezett az étel elemző laborból. A felhívás igen riasztó és sürgős.   Annak alapján, amit atomspektroszkópiai elemzések mutatnak, majdnem minden tápanyagot, amelyet naponta emberi fogyasztásra szánnak, úgy terveztek meg- mégpedig szándékosan- hogy véget vessen az emberi életnek, és nem arra, hogy táplálja azt.

 

 

 

Az élet-pusztító toxinok az élelmiszerellátásban A labor olyan tudományos bizonyítékokat is feltárt, amelyek azt támasztják alá, hogy az ételbe adott anyagok hatással vannak az emberek mentális egészségére, a mára már gyakori meddőség és szervi károsodások okozására, közben pedig befolyásolják a racionális, tudatos gondolkodást. Ezek a mérgező anyagok az egész élelmiszer-láncban megtalálhatók, beleértve a hagyományos élelmiszereket, bio élelmiszereket, a “természetes” termékeket és étrend-kiegészítőket.   Mindez messze túlmutat az élelmiszerek “puszta” nehézfémek általi szennyeződésén. Ez a tömegélelmezésben inkább a mérgező anyagok szándékos forgalmazásának bizonyul.   Az eredmény az, amit kibontakozni látsz magad körül a világban: a tömeges őrület, hihetetlen bűnözés, politikai és utcai szinten, a klinikai őrület határán lévő főfolyású média írók és újságírók, széleskörű meddőség a fiatal párok körében, a veseelégtelenség és a dializált betegek számának növekedése, lassuló reflexek, a rákos betegek számának megugrása, valamint a racionális gondolkodás teljes elvesztése.   Ennek hatása teljesen pusztító lesz az emberi civilizációkra: a munkaerő összeomlása, a tömegek kormányzatoktól való függése a túlélésért, a szabad demokráciák teljes összeomlása, szellemi visszamaradottság, a növekvő börtön rendszerek, az emberek racionális gondolkodásának és kognitív képességeinek teljes hanyatlása fog bekövetkezni.   A széles körű élelmiszer -mérgezés jelenség lesz a modern emberi civilizáció számos okból történő bukásának alapja: a gazdasági fel nem tarthatóság, a környezeti pusztulás és a politikai diktatúrák megjelenése és globális emelkedése. Az emberiség nem éli túl a tömeges megtervezett élelmiszer-ellátás mérgezést, hacsak nem leszünk végre ennek tudatában és cselekszünk, teszünk ellene.   Persze a legtöbb ember figyelmét nagyon szépen elterelték erről a jelenségről: a bulvárlapok, bulvármédia, a mindennapi tv hírek és a sportközvetítések segítségével.

 

 

 

Mi van az élelmiszerekben, vitaminokban és kiegészítőkben?

 

 

 

Itt egy áttekintés néhány hihetetlenül sokkoló megállapításról:

 

 

 

• A hírhedt “jógázó szőnyeg kemikália” és a habosodást gátló vegyi ágensek a gyorsétterem-iparban. McDonalds, Chik-fil-A, Wendy, Arby és sok más étterem is használja az azodikarbonamid nevű vegyületet, amely erősen rákokozó. Fontos megjegyezni, hogy ez nem egy szennyező anyag. Ez egy olyan összetevő, amelyet szándékosan adnak hozzá a receptekhez.

 

 

 

• Nincs logikus oka annak, hogy az olyan vegyi anyagok, mint az azodikarbonamid miért kerül bele a gyorséttermi kenyérbe és zsemlébe. A vegyület nem szolgál funkcionális okot és nem szolgáltat tápértéket sem.

 

 

 

• Sok népszerű vitamin márkákban szándékosan olyan magas a réz tartalom, hogy ha azt valaki napi rendszerességgel fogyasztja, akkor az mentális őrületet és pszichózist okoz. Néhány ilyen vitamin márkát rendszeresen reklámoznak is a televízióban, támogatva ezzel a gyógyszeripar érdekeit.

 

 

 

• Egy népszerű mentális egészséget elősegítő gyógynövény, amelynek célja, hogy javítsa az agy teljesítményét, valójában Kínából származik, és annyi ólmot tartalmaz, hogy az Alzheimer kórt vagy korai demenciát éppen hogy elősegíti és nem gátolja. Amerikai elemzőknek igen irónikus volt azt felfedezniük, hogy az a gyógynövény, amely valójában az agy egészségét hivatott védelmezni, pont az ellenkezőjét teszi. Az ólom egy mérgező nehézfém, ami károsítja az agy működését. Ez valóban sokkoló volt számomra, hogy “az agy működését elősegítő gyógynövények”  éppen hogy hozzájárulnak a agykárosodás kialakulásához. És sokan nyíltan fel is teszik a kérdést: “Titkos kínai nehézfém háború dúl a világ ellen? Bizonyított tény, hogy a kínai ruhák bolygónkon mindenütt bőrön át felszívódó nehézfémeket tartalmaznak. Elvégre a lakosság nehézfémek általi mérgezése nagyon hatékony módja annak, hogy egy nemzetet összeomlasszanak, ahol elpusztul a józanság és az egészség. Gondoljunk Rómára. A Római Birodalom pusztulását mára már bizonyítottan az ivóvíz megmérgezése okozta. Az emberek elvesztették józan ítélőképességüket és racionalitásukat. A történelmi példákat bővebben később folytatom…

 

 

 

• Az amerikai gyermek vitaminok minden boltban és gyógyszertárban hihetetlenül mérgező anyagokat tartalmaznak a fejlődő agy neurológiájára nézve. A hozzáadott számos szintetikus, mérgező vegyi anyagok mennyisége szinte minden népszerű márkájú gyermek vitaminban valóban megdöbbentő. Mintha kizárólag az lenne a cél, hogy megzavarják a fejlődő neurológiai funkciókat. Kérdezhetnénk mi a helyzet a magyar vitaminokkal, ételekkel, italokkal? Pusztán tudományos szempontból nézve, ezek a nagy mammutvállalatok Magyarországra is befészkelték magukat, nézzük meg a gyógyszertárakban lévő márkák gyártóit.

 

 

 

• Az amerikai atom-spektroszkópia labor megerősítette az alumínium rendszeres légköri jelenlétét, ami megerősíti azt a tényt, hogy a chemtrailezéssel ( a repülők maguk után húzott sokáig fennmaradó csíkjai) lassan az összes mezőgazdasági talajt elárasztják alumíniummal, ami szó szerint hullik az égből. A chemtrailek báriumtartalma is aggasztó és egészségkárosító. Míg az alumínium sokkal kevésbé káros, mint az ólom, kadmium vagy a higany, de az alumínium ismételt felhalmozódásáról úgy vélik, hogy benne keresendő a degeneratív agyi rendellenességek elsődleges oka.

 

 

 

•Nem beszélve a génkezelt kukoricáról és egyéb termékekről. Felhívjuk olvasóink figyelmét arra a tényre, hogy bár Magyarországon beszüntették a GM kukorica termelését, mert tudvalévően halálos méreg benne minden egyes szem, az állatok tápjában génmódosított szervezetek találhatók. A tápból a szervezetükbe kerülve ez ugyanúgy veszélyforrást jelent a húsfogyasztó részére. …”Az állat levágása előtt 2 héttel javasolt a táppal való táplálás abbahagyása.” – írja a használati útmutató. Szerintetek 2 hét alatt minden eddig megevett génmódosított szervezet ki fog ürülni az állat anyagcseréjével és az elfogyasztott hús nem számít génkezeltnek? Ezután a másik bennem felmerülő kérdés az volt, hogy tudtunkon kívül mi kerül bele a reggeli gabonafélékbe, tortillákba, chipsekbe stb. Az étel az emberiség elleni harc része

 

 

 

Mint látható, az élelmiszer az emberiség elleni fegyverré vált.

 

 

 

Ez lenne a 3. világháború vektora? Az I. világháborút lövészárkokban vívták, nyers vegyi fegyverekkel, mint pl: a mustárgáz.   A második világháború népírtó szándéka, a fejlettebb kinetikus fegyverek és gyógyszeripari cégek által kifejlesztett vegyi fegyverek szerepe tagadhatatlan. A második világháborúból és a náci korszakból származik az IG Farben, a vegyi-Pharma konglomerátum, amelyet később három léányvállalattá vált szét. Egyike közülük a jelenleg jól ismert Bayer. A Bayer aszpirin itthon is elterjedten használatos. A 3. világháborúról teljesen úgy tűnik már folyamatban van, és az élelmiszer-ellátás mérgezése az egyik eszköze. A vegyi anyagok nagyon hasonlóak az első és a második világháborúban használtakhoz, bár ahelyett, hogy a harctéren alkalmaznák őket, a mai vegyi fegyvereket az élelmiszerbe rejtik el. A nátrium-nitrit, MSG-k és az aszpartám lassan már olyan szubakut szinten jellemző, hogy az emberek tőlük csoda, hogy még mindig élnek. Ehelyett krónikus, hosszú távú degeneratív összeomlást okoznak testileg és lelkileg egyaránt és felelősek a globális rák, veseelégtelenség és extrém mentális rendellenességekért. Ez a károsodás elpusztítja az elmét és a lelket, a gazdaságokat, az oktatási rendszert, a tudományos haladást, a szabad demokráciákat, sőt a kulturális integritást.

 

 

 

Az emberiség csendes bombázása folyik.

 

 

 

Ez a mérgezés pedig annyira masszív, és olyan mélyen beágyazódik a kapzsiság által vezérelt kultúrákba, hogy csak nagyon kevés ember ismeri azt, hogy mi történik velük. Nagyon sokan még mindig nem értik meg azt sem, hogy a védőoltások valójában a lakosság mérgezését szolgálják, és egyre-másra bizonyítják be lelkiismeretes kutatók azt, hogy az oltások semmilyen védettséget nem jelentenek az emberi immunrendszer számára, tulajdonképp értetlenül állnak annak magas nehézfém és rengeteg más adalékanyaga előtt. (Aki szeretne többet olvasni az oltások témaköréről, oldalunkon a keresőbe csak írja be a védőoltás szót.) Félreértés ne legyen: az egyéneket a rendszer nem az emberiségük, szellemiségük, innovációjuk és a képzeletük nagysága által ítéli meg. Az értékelés alapja az adó, majd végső soron a “betegség kezelése nyereség” jelensége, amely gazdagítja a globális vállalatokat, miközben az embereket kemózza, sugározza, szurizza és halálra kábítja.

 

 

 

A kiút: a saját élelmiszertermelés Túl komor, hogy igaz legyen? Nézzünk meg néhány megoldást a pozitív oldalról. Minden olyan élelmiszer, amely vállalati forrásból származik, valószínűleg szándékosan megtervezett és hihetetlenül mérgező mérgek keveréke, kezdve a nehézfémekkel és végezve a műanyag palackok BPA tartalmával és a hormontermelést megzavaró csomagolóeszközökkel. Az emberiség jövője tulajdonképpen a becsületes kistermelő gazdák kezében van. Akinek van valamennyi földterülete, termeljen élelmiszert. Akinek nincs, vásároljon őstermelőktől, a helyi piacokon, és ne a multik polcairól. A gyári ételek valójában csak méregszállító rendszerek, tömeges megbetegedéseket, halált és profitot hozva. Nem érdemes csomagolt feldolgozott élelmiszereket vásárolni. Teljesen el kell kerülnünk minden feldolgozott húst, ami nátrium-nitritet tartalmaz, köztük a szalonna, hot dog, kolbász, sonka, felvágottak, pepperoni pizza. Nem érdemes diétás italokat fogyasztani. Az aszpartám biológiailag mérgező. A mesterséges édesítőszerek káros mellékhatásai az egeket verik.   Ne vásárolj semmilyen Kinából származó terméket mert a világ legszennyezettebb élelmiszer termelője.   Nézz körül, a bizonyítékok közvetlenül a szemed előtt vannak.

 

 

 

Forrás: NaturaHirek

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 250
Heti: 1 545
Havi: 3 889
Össz.: 2 644 586

Látogatottság növelés
Oldal: Le hull a lepel ....
Bio vetőmagok saját kertemből - © 2008 - 2024 - biovetomag.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »