Bio vetőmagok saját kertemből

Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen".

Padlizsán (tojásgyümölcs)

Fajták jellemzői, leírás, tulajdonságok

 

1. Fekete gömb

2. Hagyományos

3. Hosszukás

4. Zömök

5. Tojásgyümölcs

6. Fehér - még szaporítás alatt

 

 

1. Padlizsán fekete gömb

 padlizsan_fekete_gomb.jpg

 Kimondotan rántanivaló fajta. Ize különleges.

 

2. Padlizsán - hagyományos

padlizsan.jpg

Alacsony növésű, bokros, mediterrán növény. Jól tűri a szárazságot. Vetés ideje április, betakarítás július – szeptember. Termése elérheti a 0,5 kilogrammot.

 

3. Padlizsán - hossúkás 

padlizsan_hosszu2.jpg

Magas növésű (50 – 60 cm), bokros, mediterrán növény. Jól tűri a szárazságot. Vetés ideje április, betakarítás július – szeptember. Termése elérheti a 0,25 – 0,30 kilogrammot. Könnyen és gyorsan sül, mivel átmérője nem haladja meg a 4 - 5 centimétert.  Hossza akár 20 - 25 cm. Szükséges a palántázás márciusban, kiültetés május végén. Sortávolság 80 cm, tőtávolság 60 cm.

 

 

4. Padlizsán - zömök

padlizsa_zomok_2_kg.jpg

A képen látható padlizsán tömege 2 kg. Zömök alkata miatt, inkább rántani alkalmas, mint sütésre. Természetesen fel lehet darabolni és lehet készíteni belőle ragut, vagy vegyes köretet más zöldségek társaságában.

 

 

5. Tojásgyümölcs - fehér

tojasgyumolcs_1.jpg

Mediterrán növény ahol dísznövényként is termesztik. Magassága 40-50 cm, bokorsodó. Jól tűri a szárazságot, ellenáll a betegségeknek, de fiatal korában a kolorádóbogár le legelheti. A termése fehér, érett állapotban sárga, mérete megegyezik a kacsatojás méretével. Azon kivűl hogy dísze lehet a kertünknek, finom ételt lehet készíteni belőle.

 

 6. Padlizsán - fehér

 padlizsan_feher.jpg

Új padlizsán generáció. Nem csak színben különbözik a többi padlizsántól, hanem ízben is. Sikeresen tudja helyettesíteni az erdei gombákat. Alacsony víztartalmú, magas termőképességű és rövid tenyéssz idejű 60-70 nap. Egy bokor nevel 6-10 padlizsánt. Termés tömege egyenként 200 - 350 gramm.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 228
Tegnapi: 203
Heti: 2 430
Havi: 6 419
Össz.: 1 568 116
Oldal: Padlizsán
Bio vetőmagok saját kertemből - © 2008 - 2018 - biovetomag.hupont.hu