Bio vetőmagok saját kertemből

Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen". Én hiszek és bízok a Természetben. És Te?

Padlizsán (tojásgyümölcs)

Fajták jellemzői, leírás, tulajdonságok

 

1. Fekete gömb

2. Hagyományos

3. Hosszukás

4. Zömök

5. Tojásgyümölcs

6. Fehér - még szaporítás alatt

 

 

1. Padlizsán fekete gömb

 padlizsan_fekete_gomb.jpg

 Kimondotan rántanivaló fajta. Ize különleges.

 

2. Padlizsán - hagyományos

padlizsan.jpg

Alacsony növésű, bokros, mediterrán növény. Jól tűri a szárazságot. Vetés ideje április, betakarítás július – szeptember. Termése elérheti a 0,5 kilogrammot.

 

3. Padlizsán - hossúkás 

padlizsan_hosszu2.jpg

Magas növésű (50 – 60 cm), bokros, mediterrán növény. Jól tűri a szárazságot. Vetés ideje április, betakarítás július – szeptember. Termése elérheti a 0,25 – 0,30 kilogrammot. Könnyen és gyorsan sül, mivel átmérője nem haladja meg a 4 - 5 centimétert.  Hossza akár 20 - 25 cm. Szükséges a palántázás márciusban, kiültetés május végén. Sortávolság 80 cm, tőtávolság 60 cm.

 

 

4. Padlizsán - zömök

padlizsa_zomok_2_kg.jpg

A képen látható padlizsán tömege 2 kg. Zömök alkata miatt, inkább rántani alkalmas, mint sütésre. Természetesen fel lehet darabolni és lehet készíteni belőle ragut, vagy vegyes köretet más zöldségek társaságában.

 

 

5. Tojásgyümölcs - fehér

tojasgyumolcs_1.jpg

Mediterrán növény ahol dísznövényként is termesztik. Magassága 40-50 cm, bokorsodó. Jól tűri a szárazságot, ellenáll a betegségeknek, de fiatal korában a kolorádóbogár le legelheti. A termése fehér, érett állapotban sárga, mérete megegyezik a kacsatojás méretével. Azon kivűl hogy dísze lehet a kertünknek, finom ételt lehet készíteni belőle.

 

 6. Padlizsán - fehér

 padlizsan_feher.jpg

Új padlizsán generáció. Nem csak színben különbözik a többi padlizsántól, hanem ízben is. Sikeresen tudja helyettesíteni az erdei gombákat. Alacsony víztartalmú, magas termőképességű és rövid tenyéssz idejű 60-70 nap. Egy bokor nevel 6-10 padlizsánt. Termés tömege egyenként 200 - 350 gramm.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 378
Tegnapi: 583
Heti: 2 613
Havi: 10 612
Össz.: 1 543 281
Oldal: Padlizsán
Bio vetőmagok saját kertemből - © 2008 - 2018 - biovetomag.hupont.hu