Bio vetőmagok saját kertemből

Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen".

OLVASÓIM  IRTÁK

 

 

Kedves Győző!
 
A tavaly érdeklődtem a mágneses szalagról és örömmel ujságolom, hogy a barackfám egésszen helyre rázódott. Rengeteg új hajtást indított, remélem, hogy termése is sokkal több lessz az idén.
A sikeren elbuzdulva, feltettem a beteges öreg diófámra is. A napokban nézegettem, kb 4x annyi rügyet indít mint a másik egészséges diófa, csak mágnesszalag nélkül.
Pár darab paradicsom magot is mágnesen csíráztattam és szabadföldbe ültettem május 1-én. Július végén minden különösebb gondozás nélkül ezekről is paradicsomot ettünk, nem csak a palántáltakról. Úgyhogy utólag mégegyszer köszönöm a tippet.
 
Kellemes hétvégét kívánok.
Dénes.
 
Kedves Dénes!
 
Köszönüm a visszajelzést, és örvendek a sikereinek.
Mondja el másoknak is a tapasztalatokat, hogy ne használjanak vegyszereket fölöslegesen ott Széklyföldön sem.
 
2015.01.24.

====================================================

 

Kedves Győri Úr,
ismét a tanácsát kérem, bár biztosan elfoglalt, mert dologidő van:-)
Mikor célszerű elvetni borsót és mit érdemes még ősszel vetni? Abban is a tanácsát kérem, hogy a fóliasátrat mivel lehet fertőtleníteni.
Minden tanácsa rendkívül hasznos volt, a rézdróttól a mágnesszalagig, a magok is tökéletesek voltak.
Az esős idő ellenére tele a kamrám, sőt kicsinek bizonyult :-) Az elmúlt évben vettem egy befőző (fél)automatát, azzal mindent vegyszermentesen el lehet tenni. Sajnos az aszalás az idén az időjárás miatt elmaradt.
A napraforgót karózni kellett, de ekkorákat én még életemben nem láttam :-)
Köszönettel és üdvözlettel: Szabóné

 

2014.09. 23.

 

_________________________________________________________________

 

Kedves Győző!

 

 

 

... Sajnos az idén 1 nap alatt elvitte a paradicsom vész a teljes állományt. Még félérett volt a paradicsomok jó része, de azért lemértem őket, hogy még jobban fájdítsam a szívem. Ökörszív paradicsomból sem volt ritka a félkilós nagyságú, és az óriásból pedig a majd 1 kg-osok. Így viszont nem tudtam magot fogni, pedig nagyon készültm rá.

 

 

 

Egyik kollégámmal a tavasszal a cégünknél csináltunk egy kísérletet az öntől vásárolt bio magokkal, és gyönyörű, erős, és többszáz palántánk lett.:) Mivel nem tudtuk mindet elhelyezni a saját kertünkben így ajándékoztunk el belőle. Sokkal szebben fejlőrtek az ismerősöknél, mint a piacon, kertésztől vásárolt palánták. Ezért már most megkerestek bennünket többen, hogy jövőre vásárolnának a palántákból, ha hajlandók vagyunk csinálni. Mi pedig csinálni fogjuk, tehát vásárlója leszek, ha lesz eladó mag. A jövő héten terveztem, hogy összeállítok egy kis "prospektust" a fajtákból, és az alapján mindenki eldöntheti melyik fajtából, mennyit szeretne. Szerettem vona engedélyt kérni, hogy a honlapján lévő fotókat felhasználhassam hozzá, természetesen a szerző és magtulajdonos feltüntetésével, amennyiben nem ellenzeni ön.

 

A honlapját látogatom, és értesültem a közösségről, a filmet még nem néztem meg, de a hétvégén megfogom.

 

 

Köszönöm kérdését, a paradicsom kivételével minden nagyon szép volt, főleg a paprika. Bár most van átalakítás alatt a kert, és őshonos gyümölcsfákra cserélem a meglévőket, amik 12 évesen sem teremtek :), 300 tő málnát telepítek újra, hétvégén készülnek el az eprnek való emelt ágyásaim, meg ilyen apróságok.

 

Üdvözlettel: B. Rita

 

2014.09.19.

 

________________________________________________________________

 

 Tisztelt Uram!

 

Nagyon szepen koszonom, hogy kivetelt tesz velem. Boldogga tett, hogy vannak meg jo emberek. Koszonom.

 

Sajnos nagyon ritka a mai rohano vilagban a segitokeszseg -de ez ertheto is- penzbol elunk, es ahogy On is irta, sokszor nem megbizhatoak a rendelo ugyfelek. En ateista vilagba szulettem (apam nyomozo volt), vallasos "ugy" nem vagyok -nem imadkozom, nem jarok templomba-, de beszelgetek Istennel szinte minden nap. Hangosan is, es gondolatban is mindig megkoszonom a segitseget, de csak "ugy" is szolok Hozza.

 

Segitokesz voltam egesz eletemben. Soha nem kertem, ingyen semmit sem! Mindig megprobaltam tobbszorosen visszaadni, amit kaptam. Most mar sajnos nem megy. CSAK 62 eves vagyok, de, mint irtam a szivinfarktusokat tuleltem (a JoIstennek tervei vannak meg itt velem e foldon!), a gerincproblemak velemszuletett rendellenessegek - no es a 62 ev - miatt javulni nem fognak. Mozognom kell!, es erre tokeletesen megfelel nekem a kertem. Alakitgatom, ha tehetem, minden nap valamit csinalok -5 eve vettem ezt a hazat, par gumolcsfa kivetelevel, ures volt a telek-.

 

Az infarktusokat mar itt eltem at. Az atepites alatt nagyosszegben, a korhazban tartozkodasok alatt tobbszor nagyertekben megloptak.

 

57 evet varosban eltem le, ebbol 10 evet New Yorkban, Los Angelesben. Gyerekkoromban falun toltottem a szunidoket. Permakultura, bio kerteszet -mar a nagyszuleimtol sokat tanultam anno -. A nagybatyam agronomus volt, a novenyek, allatok tiszteletet szerintem Tole tanultam -Jo! hajlam is kell hozza!-. 

 

Varosi lany! Hulye ez a no!? 57 evesen menekulnek a kerttol, ez meg itt alig tud menni, de .... Permakultura ?!, bio kerteszet ?! , aztan fuves, gazos a kertje? mirol beszel? Van 2 fia es 1 lanya! Miert nem lehet levagni a fuvet? Biztos segitenenek, ha hagyna! Miert nem permetez ? Igaz neki tobb gyumolcse volt, mint nekem (mondja a szomszed).

 

Gyomlalok, mulcsozok, novenyekbol tragyalet keszitek, novenytarsitok. Koromvirag, barsonyvirag, pillangovirag, borago, nyariorgonak, rovarszallasok, viz, buvohelyek az allatoknak, stb. En csalogatom a madarakat, a szomszed meg riogatja. Mindig mondom is neki, nalam van hely a madaraknak, es van gyulomcs is a szamukra -cseresznye, meggy, alma, korte, szilva-! Ultettem tobb bokor kokenyt, galagonyat, somot, berkenyet, homoktovist, tuztovist, sajat es a madarak celjara!

 

3 szolotoke kihajtott, tavaly mar volt szolo is a madaraknak. Nyersen megenni en semmit nem tudok, a gyumolcsbol gyumolcslevek, lekvarok keszulnek, az allatkaimnak boven marad taplalek. Mi szeszes italon nem elunk, nem csinalok bort, nem szedem ossze lehullott a gyumolcsot palinkanak. A "felesleg" fenn marad a fan, jo szolgalatot tesz hosszu idon keresztul a madaraknak.

 

Nincs kapalogepem, de van asovillam. Nincs permetezes, nincs leveltetu, nincs meztelencsiga,helyette vannak segitoim. Madarak, katicak, zengolegyek, futrinkak, gyikok, bekak, sunik, azalekok, es novenyek: csalan, vadsoska, gyermeklancfu, fokhagyma, fereguzo varadics, sarkantyuka, stb. Nincs gyepem, de van vadviragos fuvem! Csak 1 funyiro szelessegu ut van funyirozva lefele a kertben, a konnyebb mozgasom erdekeben. Neznek is ram a szomszedok -az egyik szerint bolond vagyok, mert mas kihordja a "szemetet", en meg behordom (funyesedek, galyak). Mas megszabadul a szalmatol, en meg megveszem. Aztan csodalkoznak, hogy nekem van pl. a malnan termes, nekik meg nincs! "na, en is igy csinalom" -mondja a masik szomszed-. "Szaktanacsadas" reszemrol, aztan ujra fogjak a kapalogepet, a permetezo gepet, a funyirot, a kapat. Szepen meg is kapalnak mindent -"ahogy a nagykonyben le van irva"-, az utolso szalig kihordjak a szemeteskukaba a "gazt" - . 2 hetenkent berregnek a permetezok! Igy szoktak meg, igy szep a kert, a vetemeny.

 

Sok tanulni valom van meg a permakulturas kerteszkedessel kapcsolatban, a bio gazdalkodas megvalositasaval -nekem az internet erre kell, ezert talaltam ra az On web-site-jara is -. "Oreg" koromra a csavargas, a pletykalkodas helyett a kertet valasztottam. Csak akkora teruleten dolgozom, amit, akkor meg tudok csinalni -ha 2 m2, akkor 2 m2-er-. Ha a JoIsten akarja, akkor holnap is lesz napom. Felbe nem hagyok semmit. Hulyenek vagyok titulalva azert is, mert beszelgetek a novenyekkel, megsimogatom minden alkalommal mindegyiket, biztatom a novekedesre a tavaly ultetetteket. Mit nezek?! Mit bolyongok ilyenkor is a kertben?

 

Minden nap -a metszoolloval a zsebemben-megnezem a kertet a kutyaimmal egyutt, minden bokor, minden fa, "ellenorizve" -megint talaltam a malnan 3 gubacsot-.

 

Bocsesz a letye-fetyeert, de szeretek beszelni a kertemrol.

 

A JoIsten segitse Ont tovabbra is.

 

Koszonom meg egyszer a segitokeszseget! Balogh Erzsebet Katalin

 

2014.02.20.

 

____________________________________________________________________

 

Nagyon örülök neki, hogy magára találtam. Minden elismerésem az Öné, csodálatos úton jár! Hol található mindez?

 

Somogyi Krisztina    (Hévíz Lovaspanzió)

 

2014.02.25.

 

____________________________________________________________

 

Tisztelt Gyori Ur!

 

Mar tavaly is rendeltem Ontol tobbfele paradicsomot, aminek csodajara jart az egesz csalad, szomszedsag! Utolag is nagyon koszonom!

 

Morvay Kinga
Budapest

 

2014.02.19

 

___________________________________________________________

 

Tisztelt Győri Győző!

 

Nagy örömömre rátaláltam a honlapjára. Üdvözlöm a kezdeményezését, a felfogását, a hozzáállását, a meggyőződését és azt, hogy felvállalja HIT-ét! Az Isteni erők dolgoznak csendben, szerényen. A többi ébredő ember nevében KÖSZÖNÖM!........

 

Én is próbálkozom ősi magokkat beszerezni a piacokon falvakban de vagy nem hozza a rá jellemzőeket, vagy ki sem kelnek pl. a borsók. 1 kg-ból 3 szem kelt ki. A régi fajtának vásárolt cirmos hüvelyű (bokor)zöldbabnak vett magból egészem más lett és futó. A zöldségmag ki sem kelt.Stb.  Mi sem permetezünk méreggel csak növények vizével 5 liter vízhez 1 csepp (GHAnon) Szalmával mulcsozunk és komposzttal és földdé érett marhatrágyával trágyázunk.

 

Üdvözlettel Kiss Sándorné  Baja

 

2014.03.03.

 

_____________________________________________________________________

 

.....A gyógynövényeim 80%-a a gyógynövénykutató szelekciós állományából származik és évelő növények. Így két okból is tanácsos tőosztással szaporítani: később fajzik el (pontosabban üt vissza valamelyik ősére), sokkal egyszerűbb a szaporítás. A nem évelő gyógynövényeim vetőmagját minden évben megveszem....

 

Üdvözlettel  Nándi

 

2014.03.08.

 

_____________________________________________________________________

 

Én egy másik Te vagyok!  

 

Császár-Mandalov Zita - Tata

 

2014.04.25.

 

___________________________________________________________

 

Az egyik szemem sír, a másik nevet, 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel.

 

Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150 kg-os paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme. Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt. Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli húsipari cégnél. Erről később! 10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett. A: SOLUPRAT, TEJPOR, és SZÓJAFEHÉRJE.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam. A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász ( meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni! A "SOLUPRAT" egy igen érdekes kémiai anyag. Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából. Miért kell ez az anyag?  Hús helyett !!!
Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod a londoni ködöt is".  Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!
"TEJPOR" az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba? Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre. A "SZÓJAFEHÉRJE" is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt. Tehát ha te veszel egy 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.
Van még egy "kedvenc" anyagom az "EMULGÁLÓSZER". Ó ez nagyon remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne! Ezt a szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor "fent ragad" a falat. Az elmúlt 10 év alatt  az adalékanyagok arzenálja alakult ki. Nem hiszed?  www.adalekanyag.lap.hu
Lassan nincs szükség a szakmámra!
Tovább. A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: MŰBELEK  A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. míg le nem húzod a celofánt.
Emberek!  A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, amit a végén füstőlnek és/vagy főznek! Az összes többi max.20% húst tartalmazó: SZEMÉT !!!
Hogy mi a megoldás? Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. A multikat kerüljük, úgyis  hülye biorobotnak és kísérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV reklámjaikat.
"Megveszem mert ólcsó".....vegyél, vásárolj, egyél, fogyassz, hízzál, legyél ökör, használhatatlan fogyasztó, aki elsőre mindent szemetet megvesz, mert "olcsó". Amit ilyenkor megspórolsz annak a 10-szeresét ráköltöd a gyógyszerekre, meg a rákszürésre.

Melczer Lajos

 

2014.05.27.

 

_________________________________________________________

 

 Kedves Győző,
rendeltem Öntől magokat. Próbálom szaporítani őket, de elég lassan megy.
A kukoricák nagy megdöbbenést okoztak, mert olyat, hogy csak címere van a kukoricának, ilyet még nem láttam. A növények magasak, erősek egészségesek, de egyetlen cső kukorica nincs rajtuk!
Üdvözlettel: Szabóné - Zalaegerszeg

 

Először a címer fejlődik ki, majd a cső kezd növekedni. Beporzás után a címert célszerű kihúzni, majd a következő hetekben uto-címerezést csinálni.
Ne aggódjon a folyamat természetes.

 

Üdvözlettel:
Győri Győző

 

Köszönöm gyors válaszát, és már a természet is válaszolt .
AZ összes mag bevált, a paradicsom egyszerűen leírhatatlan, ilyen csodálatos még sohasem volt. Levágott fűnyesedékkel mulcsoztam, kapát nem láttak, a rézdrótot is beleszúrtam, csak kötözni kellett. A palánták egy részét elajándékoztam, mindenkinek sok öröme van bennük.
Ekkora céklákat sem láttam még.
Nagyon hálás vagyok Önnek.
Jó egészséget kívánva:
Üdvözlettel: Szabóné - Zalaegerszeg

 

Kedves Gyöngyi!
Köszönöm a visszajelzést!
Ez Ön érdeme is! Minden mellet, kell egy kis szeretett is.

 

 2014.07.15.

 

__________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 250
Heti: 1 581
Havi: 3 925
Össz.: 2 644 622

Látogatottság növelés
Oldal: Olvasóim irták
Bio vetőmagok saját kertemből - © 2008 - 2024 - biovetomag.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »