Bio vetőmagok saját kertemből

Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen".

 Adalékmentes étkezési só

Az, hogy mennyire ártalmas vagy nem a só, rengeteget lehet olvasni az interneten. Én alaposan utána jártam az ügynek, és számomra kiderült, hogy valóban a kereskedelemben forgalmazott étkezési sónak magas a kálium tartalma. Sok esetben tartalmaz kálium ferrocianidot (E536 csomósodás gátló adalék), ami két szempontból is veszélyes: Egy - a gyomorban lévő sósavval reakcióba lépve, felszabadul egy cián hidroxid mérgező gáz. Kettő - magas hőfokon, az E536-ban lévő cián felszabadul ami közismert, hogy rendkívül mérgező anyag. A magyar sószabvány, nem engedélyezi még nyomokban sem a kálium jelenlétét az étkezési sóban. Amit még tapasztaltam az, hogy a kereskedelemben forgalmaznak tengeri sót, amit az élelmiszer részlegben helyeztek el, nem alkalmas emberi fogyasztásra, és nem is hordozza a csomagoláson az ,,étkezési" feliratot. Ennek ára 350 Ft/kg körül van, és fürdő só. Ezt azért állítom mert, az étkezési tengeri sónak ára 7000 Ft/kg. http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/boutique/produits/met-fleur_de_sel_1000.html . Egy másik gyanús termék a Himalája só. Ezt azért mondom, mert a leírásában az szerepel, hogy tartalmaz 84 különböző ásványt és nyomelemet. Az étkezési sóban a NaCl tartalma minimum 97% kell, hogy legyen. A fennmaradó 3%-ban lévő 84 elemet ki lehet mutatni (spektográffal), de mennyiséget nem lehet meghatározni, csak ha nagy mennyiséget vizsgálnak be, ami iszonyú költséggel jár. De, feltételezzük, hogy mégis benne vannak. Hát akkor ez már rég nem jó, mert akkor a Mendeleev táblázat összes elleme benne van (a gázokon kívül), köztük a rádióaktív, nehézfémek és más mérgező anyagok. Tehát, a Himalája só reklámja nem fedi a valóságot. Magyarországon a forgalmazott étkezési só egyike sem rendelkezik KERMI vizsgálattal  és engedéllyel.

Ezek után, vettem a fáradságot és Erdélyben felkerestem több sóbányát. Így találtam rá egy sóbányára, amélyik a Magyar Királyi sóbányák közé tartozott, még a szebb időkben. Itt állítják elő a legtisztább étkezési sót, amit exportálnak Nyugat-Európába. Ezt bevizsgáltattam a KERMI-nél és engedélyeztettem forgamazását "Királyi só" név alatt.

Itthon a só további feldolgozásra kerül, aminek eredménye az egyik legtisztább étkezési só.

 

Ezt a sót (adalékmentes étkezési só) meg lehet rendelni tőlem, különböző minőségben:

- Kód 801-  sótömbök 3-30 kg között,  300 Ft/kg.   ÁTMENETILEG NEM RENDELHETŐ!

 

- Kód 802 - extra finom só 0,05-0,1 mm kristályok, 850 Ft/kg (kilós kiszerelésben)  NEM RENDELHETŐ!

 

- Kód 803 - asztali só 0,1-2,0 mm kristályok,(minimum 4 kg/doboz)  600 Ft/kg (kilós kiszerelésben)ÁTMENETILEG NEM RENDELHETŐ!

 

- Kód 804 - finom só 0,1-0,5 mm kristályok, (minimum 4 kg/doboz)   700 Ft/kg,(kilós kiszerelésben)   RENDELHETŐ!

 

- Kód 805 - durva só 1,5-2,0 mm kristályok,(minimum 3 kg/doboz) 500 Ft/kg,(kilós kiszerelésben) ÁTMENETILEG NEM RENDELHETŐ!


- Kód 806 - tiszta Királyi só kristályok 2-4mm (A csomagolás miatt a rendelhető mennyiség 3-6-12-19 kg) 4 000 Ft/kg (kilós kiszerelésben) RENDELHETŐ!

 

A só magába szívja a levegő páráját, ezért csomósodik. Minnél kisebbek a szemcsék, annál inkább csomósodik, viszont aránylag könnyen kézzel szétmorzsolható.

Csomagolás: vákuumozott simítózáras tasak, öntapadós címkével ellátva.

 

Hamarosan rendelhető lesz:

- különböző méretű sótégla (sószobák burkolásához, építéséhez)

- nyalósó állatok részére különbőző gyógynövényekkel dúsítva.

Többen kértek pontosítást, ezért részletezem a kiszerelést, minőséget, postadíjat.

1. Sótömbök, kód 801. Tömegük 3-30 kg egyenként. Alkalmas emberi és állati fogyasztásra. Ára 300 Ft/kg. Személyes átvétel.

2. Extra finom, só kód 802. - szemcsék mérete 0,05 - 0,1 mm       Postai szállítás 19 kg, kiszerelés kilós csomagolásokban: ár 850 Ft/kg = 16 150 Ft + postadíj.  Kinézésre megfelel a liszt vagy porcukor szerkezetének. Használható sótartóba.

3. Asztali só kód 803. - szemcsék mérete 0,1 - 2,0 mm       Postai szállítás 19 kg, kiszerelés kilós csomagolásokban: ár 600 Ft/kg = 11 400 Ft + postadíj.  Kinézésre megfelel a közismert asztali sónak. Tartalmaz szürke kristályokat is.

4. Finom só kód 804. - szemcsék mérete 0,1 - 0,5 mm. Postai szállítás 19 kg, kiszerelés kilós csomagolásokban: ár 700 Ft/kg = 13 300 Ft. + postadíj. Tartalmaz szürke kristályokat. Használható: asztali sótartókba, főzésre, berakásra, tartósításra, pácolásra, dísznóvágásra.

5. Durva só kód 805. - szemcsék mérete 1,5 - 2,0 mm. Postai szállítás 19 kg, kiszerelés kilós csomagolásokban: ár 500 Ft/kg = 9 500 Ft. + postadíj. Tartalmaz szürke kristályokat. Használható: főzéshez, berakásra, tartósításra, pácolásra, dísznóvágásra.

6. Tiszta Királyi só kristályok kód 805. - Szemcsék 2-4 mm.  1 kg = 4 000 Ft + postaköltség. Nem tartalmaz szürke színű kristályokat. Megdarálva, hó-fehér sót eredményez.
Ezt a terméket, az ára miatt, nem mindenki  engedheti meg magának.

Már rendelhető kisebb mennyiség is: 3 kg. és 6 kg.

 

Szükséges telefonszám, hogy a Posta tudja értesíteni a címzettet a kézbesítés időpontjáról.

Ennek a sónak a vizsgálati eredményét ide bemásolom.

 

kermi_11.jpg

 

 A só rendelkezik a következő minősítésekkel:

 

aa_kiralyi_so_21.jpg

 

 

 

Többen is bevizsgálták a Királyi sót, és jelezték, hogy a NaCl tartalma magasabb mint az amit megadott a KERMI, vagyis tisztább. Szolnokról visszajelezték a 99,40%-ot.
Ezért a bányánál megnéztem 1 évre visszamenőleg a vizsgálatok eredményét. Az átlag meghaladja a 99%-ot.
Így kiderült, hogy a KERMI tévedett, vagy szándékosan tévedett leminősítve a Királyi sót, védve így más forgalmazók érdekeit.
És még valami: a KERMI magán tulajdonban van ....
Mostantól minden beszállításomat kísérni fogja egy bevizsgálási jegyzőkönyv.
A legutóbbi szállításnak a NaCl tartalma 99,36%. Nem bocsátkozok árversenybe senkivel, és nem áll szándékomban nagy üzletet csinálni a sóból. A minőségnek viszont ára van.
A sót elsősorban saját részemre, rokonaim, barátaim és ismerőseim számára hozom.

 

Tehát, aki tiszta, adalékmentes kő sót akar használni, azt szívesen kiszolgálom.
Vegye fel velem a kapcsolatot az alfa.living@gmail.com címen.
A sót átveheti személyesen, vagy postázom maximum 19 kg-os csomagokban, mivel így legolcsobb a szállítási költség.

 

Megrendelés: e-mailben, amit visszaigazolok megadva a bankszámlaszámot és címet.
Fizetés:
Banki előreutalás, vagy rózsaszínű csekk.
Teljesítés: maximum 3 munkanap a pénz beérkezésétől számítva.

 

Számla igényét kérem jelezze előre, megadva az adószámot is!

 

Tiszta Királyi só kristályok

 

so_kristalyok_1.jpg

 

 

 

sobanya.jpg

 

 

 

sobanya_2.jpg

 

Az E 536 kálium vascianid, sárga színű por, 5 kg kiszerelésben. Gyártó Izrael, európai forgalmazó Anglia és Hollandia.

Az Angol Sószabvány szerint, az étkezési só nem tartalmazhat E 536 adalékot még nyomokban sem. (Ezt írta elő a Magyar Sószabvány is.)

Jelenleg az EU-ban a megengedett E 536 maximális mennyisége (az étkezési sóban) 15 mg/kg, amennyiben a Kormányok nem rendelkeznek másképpen.
A megrendelők (beszállítok) kérhetik a gyártónál az étkezési sóban az E 536 mennyiségének adagolását tetszésük és belátásuk szerint (saját felelősségükre). Például a Csehek 20 mg/kg E 536 adalékos sót rendelnek.
Magyarországon a helyzet az, hogy lehet 15 mg/kg E 536 az étkezési sóban, de ezt nem ellenőrzi senki. A forgalmazók döntenek arról, hogy hány lapát műtrágyát kevernek az étkezési sóhoz. Az étkezési sót, ipari sóból állítják elő, amit kamionokkal vagy vasúti vagonokkal szállítanak Magyarországra, majd válogatnak, darálnak, rostálnak, kezelik és csomagolják. Minél finomabb (apróbb szemcséjű) a só, annál több benne az E 536.
Műszaki, vagy technológiai szempontból azért, hogy a só ne csomósodjon, elég 1,5 - 2,0 mg adalék/kg. Felmerül a következő kérdés: Mi indokolja az adalék jelenlétét tízszer nagyobb mennyiségben az étkezési sóban? Semmi! A cél az, hogy az emberek megbetegedjenek.
 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 250
Heti: 1 532
Havi: 3 876
Össz.: 2 644 573

Látogatottság növelés
Oldal: Adalékmentes só
Bio vetőmagok saját kertemből - © 2008 - 2024 - biovetomag.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »